Centrifugaalpompen

Op deze pagina vindt u de centrifugaalpompen van Techhandel. De merken die u hier vindt zijn onder andere de DAB pompen, Speroni pompen en Gardenjet pompen. De centrifugaalpompen kunnen gebruikt worden voor het aanzuigen van dunne vloeistoffen, maar ook wat dikkere vloeistoffen kunnen verpompt worden door een centrifugaalpomp. Mocht u vragen hebben over een centrifugaalpomp of de werking hiervan, dan staan wij voor u klaar om u te helpen.

.

Geen producten gevonden.

Probeer eens te zoeken met de zoekbalk, of kijk in een andere categorie.

Centrifugaalpomp kopen

Aan de hand van een draaiend rad veroorzaakt een centrifugaalpomp middelpuntvliedende kracht. Met de energie van deze middelpuntvliedende kracht kan een centrifugaalpomp water (of andere vloeistoffen) van het ene niveau naar het andere niveau pompen. In deze categorie van Techhandel vindt u onze centrifugaalpompen.

Verschillende centrifugaalpompen

Bij Techhandel vindt u een breed aanbod aan betrouwbare centrifugaalpompen. De pompen onderscheiden elkaar door kwaliteit en de capaciteit. De kwaliteit van een centrifugaalpomp is onder andere af te leiden aan het merk, de merken die u op Techhandel.nl vindt zijn stuk voor stuk gerenommeerde merken waardoor u altijd een betrouwbare centrifugaalpomp in huis haalt. De centrifugaalpompen hebben stuk voor stuk een stevige behuizing en waaier zodat ze lange tijd mee kunnen gaan. Verder kunt u per pomp bekijken of de capaciteit aansluit bij uw wensen. In de productbeschrijving staat het wattage van de centrifugaalpomp inclusief het aantal sproeiers dat u er op aan zou kunnen sluiten. Een centrifugaalpomp staat bekend om de compactheid van de waterpomp en het relatief beperkte onderhoud van de pompen. Het assortiment van Techhandel bestaat onder andere uit het zeer betrouwbare Speroni merk. De waterpompen van Speroini behoeven weinig onderhoud en hebben een levensduur die te vergelijken is met DAB pompen. Verder bevat het assortiment centrifugaalpompen ook pompen van het merk Garden en Gardenjet.

Gebruik centrifugaalpomp

De centrifugaalpomp is een betrouwbare manier om water mee te pompen, de pomp wordt dan ook voor vele doeleinden ingezet en wordt door zowel ondernemers in de landbouw en industrie gekocht, maar ook door particulieren die hun kelder droog willen hebben of juist hun tuin willen irrigeren. De centrifugaalpompen van Techhandel zijn stuk voor stuk op netstroom aan te sluiten en makkelijk te onderhouden. Met de pompsets die ook op deze pagina aangeboden worden, is het zelfs mogelijk om in één aankoop direct een hele pompset aan te kopen. Zo kunt u uw centrifugaalpomp direct aansluiten en direct aan de slag in uw tuin, kelder of in uw professie.

Hoe een centrifugaalpomp werkt

Anders dan bijvoorbeeld een hydrofoorpomp en een bronpomp, werkt een centrifugaalpomp met centrifugaal kracht, in de volksmond ook wel middelpuntvliedende kracht genoemd. Een centrifugaalpomp bestaat uit een pomphuis en een waaier. In het pomphuis kan de waaier ronddraaien, deze waaier bestaat uit een aantal schijven, waar één grote opening in zit waar de vloeistof doorheen kan. Zo wordt een centrifugaalpomp als het ware een groot slakkenhuis waar het water doorheen geperst wordt. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Een centrifugaalpomp heeft minder gewicht
  • De prijs is relatief laag ten opzichte van andere pompen met dezelfde capaciteit
  • Minder bewegende delen en daarmee dus minder onderhoudsgevoelig
  • Een centrifugaalpomp is geschikt voor rechtstreekse aandrijving

Een centrifugaalpomp is echter niet geschikt om lucht mee te vervoeren en hebben daarom moeite met water waarin veel luchtbellen zitten.