Hydrofoorpompen

Hydrofoorpomp kopen

Een hydrofoorpomp wordt vaak ingezet om de waterdruk te verhogen. Dit kan binnenshuis zijn, maar een hydrofoorpomp kan ook perfect gebruikt worden om uw gazon mee te irrigeren. Als de pomp water moet zuigen uit een dieper gelegen oppervlakte (bijvoorbeeld sloot of vijver) dan kan aan de aanzuigkant van de hydrofoorpomp eenvoudig een slang bevestigd worden die in het water gehangen kan worden. Vervolgens kan de hydrofoorpomp het water door de pomp zuigen en kan het water aan de andere kant van de pomp met verhoogde druk de pomp weer verlaten. 

Geen producten gevonden.

Probeer eens te zoeken met de zoekbalk, of kijk in een andere categorie.

Hydrofoorpomp kopen

Een hydrofoorpomp, ook wel hydrofoor of simpelweg waterpomp genoemd, is een absolute uitkomst voor mensen die te maken hebben met een lage waterdruk. Hydrofoorpompen kunnen voor diverse toepassingen worden gebruikt om de waterdruk op te voeren. Om een voorbeeld te noemen: op bovenetages van hogere gebouwen is dit vaak een groot probleem, maar ook in de oude binnensteden zijn de leidingen lang niet altijd berekend op een hoge waterdruk. Gevolg: een flauwe straal uit de douche. Soms weigert de ketel zelfs helemaal. Douchen is niet langer een plezier, maar een steeds terugkerende frustratie.

Een lage waterdruk kan ook andere oorzaken hebben waar de hydrofoorpompen oplossing kunnen bieden.

Met een hydrofoorpomp kunt u het doucheplezier weer terugwinnen. Een hydrofoorpomp zorgt namelijk voor de verhoging van de waterdruk. Ook dé oplossing voor wanneer u over een gloednieuw douchesysteem beschikt dat meer water nodig heeft dan een normaal systeem. 

Hoe een hydrofoorpomp werkt

Hydrofoorpompen bestaan uit een waterpomp en een drukvat. De lucht in het drukvat zorgt ervoor dat de waterpomp niet meteen aanslaat wanneer ergens in huis een kraan wordt opengedraaid of een andere toepassing wordt gebruikt. Op die manier zit er altijd een bepaalde minimum druk achter het water dat uiteindelijk uit de kraan of iets dergelijks stroomt. Geen slap straaltje meer, maar optimaal comfort! Een pomp van goede kwaliteit beschikt over voldoende kracht om zelfs zeer gecompliceerde systemen van een constante hoge waterdruk te voorzien.

Het handige aan een hydrofoorpomp is voorts dat je hem niet zelf hoeft in te schakelen. Hij slaat automatisch aan wanneer u water nodig heeft en schakelt ook automatisch weer uit wanneer u de kraan weer dichtdraait.

Het drukvat van hydrofoorpompen

Het nu van het drukvat dat bij een hydrofoorpomp altijd is geïntegreerd in de pomp, is tweeledig. Allereerst zorgt het drukvat er voor dat er voldoende aanvoer is bij kleine afnames van water. Denk bijvoorbeeld aan een aansluiting van een hydrofoorpomp op een toilet. De druk zal dan altijd aanwezig moeten blijven om voldoende beschikbaar te hebben om de bak vol te laten lopen. In dit geval zorgt het drukvat van de hydrofoorpomp dus voor een buffer en bij kleine afnames hoeft de waterpomp dan niet te pompen, maar kan er water gebruikt worden uit het drukvat. Daarnaast is het drukvat er voor bedoelt om de druk van het water op te vangen als de hydrofoorpomp begint met pompen. De aanvoerroute van het water is namelijk leeg als er niet gepompt wordt, zonder drukvat zou al aangevoerde water direct in de pomp komen, met de integratie van het drukvat komt de druk van het water nu in het vat in plaats van in de pomp. In de hydrofoorpomp kan derhalve niets beschadigd raken.

De service van Techhandel

Bij Techhandel verkopen we hydrofoorpompen van de beste kwaliteit. Deze kwaliteit kunnen we garanderen doordat wij alleen producten aanbieden van de beste merken en werken met vaste leveranciers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan DAB waterpompen of aan Speroni pompen.

U heeft u hydrofoorpomp binnen 1 à 2 werkdagen bij u in huis.

Heeft vragen over de hydrofoorpompen in ons assortiment of wilt u meer weten over onze service? Neem dan contact met ons op. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor ander soort waterpompen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dompelpomp of een centrifugaalpomp.